Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump ovládl Texas, přinesl mu 38 volitelů

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Pixabay

Texas - Republikánský kandidát Donald Trump zvítězil ve druhém největším státě Spojených států. Vítězství v Texasu mu přineslo 38 volitelů.

Trump získal v Texasu přesně 50 procent hlasů od 2 683 459 voličů. Oproti tomu Clintonová má na kontě 46 procent hlasů. Volilo ji 2 465 768 voličů.

V tuto chvíli má na své straně republikánský kandidát 128 volitelů a dosavadní výsledky na Floridě, kde vede o dva procentní body, mu otevírají cestu do Bílého domu. Clintonová má na kontě 97 volitelů.

V Ohiu je souboj prakticky vyrovnaný. Stále také nejsou dostupné výsledky z Jižní Karolíny, které je tradičně republikánským státem. Pokud by v Jižní Karolíně Trump nevyhrál, mohlo by to pro jeho cestu do Bílého domu podle médií znamenat vážnou komplikaci.

Témata:  Donald Trump Hillary Clintonová volby v USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy