Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragická nehoda tramvají: Zemřelo 7 lidí, další desítky lidí skončily v nemocnici

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - V londýnském Croydonu ve středu vykolejila tramvaj. Podle prvních informací zemřelo nejméně osm lidí, následně ale média bilanci upřesnila na pět mrtvých, pak na sedm. Desítky zraněných skončily v nemocnici.

Policie v rámci vyšetřování zatkla řidiče tramvaje. Příčinu tragédie ale dosud neupřesnila, nehoda se stala za silné bouřky.

Tramvaj havarovala ve čtvrti Croydon krátce po 06:00 místního času (7:00 SEČ) u stanice Sandilands, upřesnila záchranná služba. "Ošetřili jsme mnoho pacientů a více než 50 jsme jich převezli do nemocnice St George," řekl krátce po nehodě mluvčí londýnské záchranné služby.

"Na základě informací koronera můžeme potvrdit, že v důsledku této nehody přišlo o život nejméně sedm lidí," uvedl policista Adrian Hanstock. "Naši důstojníci budou neúnavně pracovat, aby je formálně identifikovali a poskytli péči a podporu jejich rodinám," dodal.

Svědci podle britských médií slyšeli "obrovskou ránu" a pak jen viděli, jak tramvaj vykolejila. Okamžitě spěchali na pomoc cestujícím uvnitř.

Dvoudílná tramvajová souprava z dosud nejasných důvodů vykolejila a převrátila se na bok před podjezdem. Na místě zasahovalo osm hasičských vozů a čtyři speciální jednotky záchranářů. Hasiči okamžitě vyprostili mnoho lidí, dvě osoby zůstaly dlouho v havarované tramvaji zaklíněny, řekl představitel tramvajové dopravy.

"Mé myšlenky a modlitby patří všem, které nějakým způsobem postihla ta strašná nehoda, jež se stala tramvaji v Croydonu," prohlásila britská premiérka Theresa Mayová. Rodinám obětí a zraněných již vyjádřil soustrast i londýnský starosta Sadiq Khan.

Témata:  Velká Británie nehody tramvají

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy