Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Maduro by rád navázal pozitivní spolupráci s Trumpem

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Caracas - Nicolás Maduro ve středu telefonicky jednal se šéfem americké diplomacie Johnem Kerrym. Venezuelský prezident během hovoru vyzval k zajištění "pozitivní spolupráce" s nově zvoleným prezidentem Spojených států Donaldem Trumpem.

Vláda prezidenta USA Baracka Obamy obnovila nedávno kontakty s Madurovým režimem. Z Washingtonu dlouhodobě znějí kritické hlasy na adresu Madurova přístupu k lidským právům.

Madurova vláda usiluje nicméně podle AFP o "nové parametry" vztahů s USA založené na nevměšování do vnitřních vztahů druhé země. Caracas podezírá Washington ze snahy o "destabilizaci" Venezuely.

Opozice socialistickému prezidentovi vyčítá, že porušuje ústavu a demokratické principy a že je zodpovědný za hlubokou ekonomickou krizi, v níž se Venezuelanům nedostává základních potravin či léků.

Témata:  Nicolas Maduro John Kerry Donald Trump

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy