Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lewinská promluvila o aféře s exprezidentem Clintonem

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Göteborg (Švédsko) - Bývalá stážistka v Bílém domě Monika Lewinská po delší době promluvila o milostné aféře s americkým exprezidentem Billem Clintonem.

Rodilá Kaliforňanka promluvila na veřejnosti nejprve ve švédské metropoli Stockholmu a pak se přesunula řečnit do druhého největšího švédského města Göteborgu na západním pobřeží země, napsal portál The Local.

Současná aktivistka proti šikaně se podle svých slov po propuknutí skandálu s Clintonem stala obětí ostouzení a bojovala s myšlenkami na sebevraždu.

"Dnes se vidím jako někdo, kdo navzdory všemu přežil. Když jsem sama přežila, chci nyní pomoci jiným obětem ostouzení, aby také přežily. Doufám, že si vezmu zpět svůj příběh a dám smysl své minulosti," cituje vystudovanou sociální psycholožku webová stránka.

Podle švédského bulvárního listu líčila Lewinská posluchačům ve Stockholmu, jakým útokům čelila po provalení poměru s Clintonem. Byla prý označována za "děvku" a stala se terčem nenávistných projevů na internetu.

Lewinská po dlouhých letech veřejně promluvila o aféře v roce 2014, prý ve snaze pomoci obětem ponižování. Lewinská, které v době poměru bylo 22 let, se označila za první mediální oběť internetové éry. Tvrdí, že se ji Clintonovy lidé pokoušeli zdiskreditovat, zatímco jeho oponenti ji chtěli využít jako zbraň proti němu.

Aféra "Monicagate" vyplula na povrch začátkem roku 1998 téměř dva roky poté, co Lewinská svou stáž v Bílém domě ukončila. Skandál vyústil v ústavní žalobu vůči Clintonovi.

Témata:  Bill Clinton Švédsko USA

Aktuálně se děje

16. května 2024 14:22

Stav Roberta Fica zůstává vážný. Jeho zranění jsou rozsáhlá

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy