Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dienstbier bouchnul: Nebaví mě to, chtějí mě sesadit pučisté a mafie

Jiří Dienstbier /ČSSD/, ministr bez portfeje
Jiří Dienstbier /ČSSD/, ministr bez portfeje
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Premiér Bohuslav Sobotka už před několika dny prostřednictvím dopisu svým spolu straníkům oznámil, že hodlá obměnit některé „unavené ministry“. Přestože konkrétní jména neuvedl, média už hojně spekulují nejen o těch, kteří z vlády odejdou, ale i o jménech, která je nahradí, A jedné z hlavních postav tohoto „dramatu“ už došla trpělivost.

Premiér uvedl, že chce jména končících ministrů současně s jejich náhradníky sdělit nejdříve prezidentovi. Nejčastěji se spekuluje, že by z vlády mohli odejít ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček, ministryně práce Michaela Marksová a ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (všichni ČSSD). Jako o jejich případných nástupcích se spekuluje například o poslancích ČSSD Janu Chvojkovi či Romanu Sklenákovi.

V ministerské ruské ruletě po mém odvolání volají pučisté z Lán Tejc a Zimola+pražs.mafie-pračka peněz Poche a podvodník Březina. Nová krev?

— Jiří Dienstbier (@jiridienstbier) 10. listopadu 2016

 

Dienstbierovi už došla kvůli těmto debatám trpělivost. „Nastal čas přestat s přehnanou zdrženlivostí. Nebaví mě už jen sledovat útoky toho nejhoršího v ČSSD na mou osobu," napsal Dinenstbier na sociáních sítích.

„Snad až komické na ministerské ruské ruletě je, že po mém odvolání volají bezpáteřní pučisté z Lán (Tejc, Zimola) a pražská mafie, v čele s pračkou peněz Pochem a odsouzeným podvodníkem Březinou. Asi ta nová krev, která zajistí podporu lidí ČSSD," nebral si servítky ministr.

Témata:  Jiří ml. Dienstbier vláda Bohuslav Sobotka

Aktuálně se děje

1. května 2024 15:38

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy