Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obama jednal s Trumpem, do Bílého domu ho doprovodila i žena Melania

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington – Nově zvolený prezident USA Donald Trump se dnes sešel s Barackem Obamou v Bílém domě. Obama přislíbil, že Trumpovi poskytne stejně vysokou úroveň profesionální zdvořilosti, jaké se mu dostalo od republikánského prezidenta George Bushe mladšího před osmi lety, když od něj přebíral moc.

Trumpa doprovází manželka Melania, která se ale soukromě sešla s Obamovou ženou Michelle. Trump z New Yorku přiletěl na letiště Ronalda Reagana, odkud jeho kolona zamířila do centra Washingtonu.

Obama s Trumpem jednají v Oválné pracovně, která je ikonickým srdcem Bílého domu i prezidentské moci.

Už ve středu dosluhující prezident řekl, že jeho odlišné názory s Trumpovými nejsou žádným tajemstvím. „Nebude to jednoduchá schůzka," řekl Obamův mluvčí Josh Earnest.

Po schlzce odjede Trump na Kapitol, kde se k separátním jednáním sejde s předsedou Sněmovny reprezentantů Paulem Ryanem a šéfem republikánské většiny v Senátu Mitchem McConnellem.

Témata:  Barack Obama Donald Trump Bílý dům USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy