Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdo zasedne na nejdůležitějích postech ve vládě? Média spekulují o Trumpově výběru

Donald Trump
Donald Trump
Foto: ABC News

Washington - Americká média už začala spekulovat, kdo zasedne na nejdůležitějích postech ve vládě republikána Donalda Trumpa, který byl 8. listopadu zvolen 45. prezidentem USA.

Mezi kandidáty na post ministra zahraničí média vidí někdejšího předsedu Sněmovny reprezentantů Newta Gingriche, bývalého velvyslance při OSN Johna Boltona či senátora za stát Tennessee Boba Corkera.

Ministrem obrany by se mohl stát jeden z historicky prvních Trumpových prezidentských stoupenců Jeff Sessions, senátor z Alabamy. Kromě něho se v médiích objevuje jméno vysloužilého generála Michaela Flynna či kalifornského kongresmana Duncana Huntera.

Šéf kampaně Steve Bannon má podle zdroje televize CNN velkou šanci stát se Trumpovým klíčovým spolupracovníkem, který bude mít rozhodující vliv na chod Bílého domu včetně prezidentovy agendy. Podle některých médií je ale kandidátem na tento post předseda Republikánské strany Reince Priebus.

Ministrem spravedlnosti by se zase podle listu Huffington Post mohl stát bývalý newyorský starosta Rudy Giuliani.

Budoucím ministrem financí by zase mohl být šéf banky JP Morgan Jamie Dimon či bývalý člen vedení dalšího finančního ústavu Goldman Sachs Steven Mnuchin.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy