Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nepřiměřený trest? Americká učitelka dostala 30 let za poměr se studentkou

Žena, ilustrační fotografie
Žena, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Hancock (USA) – Jen těžko uvěřitelný trest dostala za lesbické sexuální hrátky s tehdy šestnáctiletou studentskou americká učitelka a vdaná matka Leslie DeWittová. Podle verdiktu soudu si má odsedět 30 let. Její advokát poukazoval na nesmyslnou výši trestu a žádal o obnovu řízení, ale neuspěl.

Trenérce basketbalu (34) bylo nařízeno, aby ihned nastoupila k výkonu trestu bez možnosti předčasného propuštění poté, co byla před měsícem shledaná vinnou z obtěžování šestnáctileté studentky. Informuje o tom server Express.

Její právník Jim Davis řekl ve čtvrtek soudu, že 30 let za mřížemi je až příliš vysoký a tvrdý trest. Právník DeWittové argumentoval, že je s jeho klientkou zacházeno nespravedlivě kvůli její sexuální orientaci, a protože je žena. Žádal proto nový proces, což odůvodňoval také zaujatostí členů poroty. Prokurátorka Alison Bakerová však byla proti a soudce jí dal za pravdu.

Žalobkyně poukazovala, že sexuální trestný čin jasně dokazují zprávy v mobilu oběti. Zneužitá dívka také uvedla, že její vztah s učitelkou začal už v době, kdy jí bylo pouhých 13 let. Skončit měl už v roce 2010. Nahlásila jej ale až o tři roky později. Podle matky dívka později trpěla depresemi a úzkostí.

Leslie Danielle DeWitt did not receive good news in court today. https://t.co/bogHGCVQxn pic.twitter.com/Txg4f0ywaL

— Sun Herald (@sunherald) 10. listopadu 2016

 

„Obžalovaná byla moje přítelkyně, milenka, i matka. Byla pro mě všechno. Byla v postavení důvěry a autority," vysvětlovala oběť. Na dotaz, proč o jejich vztahu nepromluvila už dříve odpověděla: „Byla jsem malá holka, a bála jsem se, ale teď jsem příslušnice amerického námořnictva. Naučili mě cti, odvaze a integritě. "

Prokurátor Joel Smith k případu řekl: „Pachatelka měla povinnost chránit, trénovat a učit děti. Zradila tuto důvěru a využila příležitost zapojit se do úmyslné trestné činnosti." Trest podle něj demonstruje závazek k ochraně dětí a přivádí k odpovědnosti někoho, kdo zradil důvěru té, kterou měl chránit.

„Neprojevujete vůbec žádné výčitky svědomí. Ona bude platit za tuto ztrátu po zbytek svého života. Ta ztráta pochází z vašich rukou. Nejcennější věcí v naší komunitě jsou naše děti. Je to naše budoucnost. Byly vám věřeny. Porušila jste posvátnou důvěru," řekl soudce učitelce při vynesení verdiktu.

Obviněná učitelka se bránila, že pro ni údajná oběť byla jako sestra, která jí dokonce občas hlídala syna. Výpovědi o sexuálním nebo nevhodného vztahu mezi nimi jsou podle DeWittové „absolutně a na 100 procent nepravdivé." Obhájce Davis kritizoval obžalobu za to, že „nedostatek fyzických důkazů". S protesty však neuspěl.

Témata:  USA sexuální zneužívání ženy

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy