Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cukrářka peče nechutné dorty, vypadají jako hlavy

Žena, ilustrační fotografie
Žena, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Austin - Web britského listu The Independent informuje o netradičních výtvorech mladé americké cukrářky Natalie Sideserfové. Své realitické dorty modeluje například do podoby lákavých steaků, ale i lidských končetin.

Na vlastní svatbu upekla dort, který tvořily useknuté hlavy nevěsty a ženicha. "Dívali jsme se právě na horor, a protože mě vždycky bavilo dělat dorty, které vypadají jako živé, hlavně obličeje, tak mě napadlo, že bych mohla udělat naše useknuté hlavy," popsala cukrářka.

Natalie svá cukrářská díla sdílí prostřednictvím svého profilu na Instagramu. Lidské hlavy jsou tu vidět skutečně často. Na první pohled však připomínají sochy propracované do posledních detailů včetně malých vrásek, vousů, vlasů i výrazů ve tváři.

Z některých výtvorů Sideserfové jde až hrůza. Například ze zkrvavené hlavy a lebek napíchnutých na kůly. Mladá Američanka se svým fanouškům pochlubila také dortem ve tvaru ruky, která je k nerozeznání od skutečné končetiny odtržené z lidského těla.

Mistrovským kouskem je i sněhově bílý dort, na nějž cukrářka posadila lidské srdce. Při závěrečné úpravě dortu srdce polévala červenou tekutinou, která připomíná krev. Sideserfová však peče i méně morbidní kousky. Do sladké podoby přetváří například zvířata nebo komiksové postavy.

Témata:  ženy zajímavosti jídlo

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy