Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie varuje: Uprchlíci přiváží do Evropy otřesné náboženské praktiky

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Londýn - Policie se ve Velké Británii snaží bojovat s brutálním exorcismem na dětech afrických přistěhovalců. Stovky dětí jsou každoročně bity, nebo týrány hladem. Jejich rodiče se je tak údajně snaží očistit od zlých duchů, píše server Breitbart.

Charita Afričané proti týraní dětí uvedla, že v posledním roce Metropolitní policie v Londýně zaznamenala zhruba 60 případů škrcení, popalování a bití dětí, které mohou mít souvislost s exorcismem. Charita však varuje, že dalších několik stovek případů policie kvůli své laxnosti dostatečně nevyřešila.

The Times tvrdí, že tyhle dětí jsou oběťmi zfanatizovaných rodičů, kteří si s sebou do Velké Británie přivezli tradice, které jsou typické pro některé africké země.

Oldapo Awosokanre z africké charity uvedl: "Policie často není dobře vycvičena rozpoznat tento typ zneužití. Školení na tuhle problematiku sice proběhla, ale jen v Londýně. Mimo něj na tuhle trestnou činnost v domácnostech nejsou britští policisté připraveni."

Nejznámější případ se odehrál v roce 2000, kdy byl osmiletý chlapec umučen svými africkými opatrovníky poté, co usoudili, že má v sobě zlého ducha. Jeho smrt ukázala, že některé tradice jsou tak stále hluboko zakořeněny v okultismu určitých menšin.

Inspektor Allen Davis, který je členem speciálního týmu Scotland Yardu pro potírání sexuálních trestných činů, vykořisťování a zneužívání dětí řekl: "Nevyhnutelně dojde k dalším úmrtím dětí vztahujících se k těmto procesů."

V roce 2014 britští aktivisté varovali školy, aby byly bdělé, jaké praktiky některé skupiny mezi děti přináší.

Podobné praktiky jsou nejčastěji využívané v Kamerunu, kde jimi například údajně chrání mladé ženy před nežádoucí mužskou pozorností.

Lékaři ve Velké Británii rovněž evidují tisíce případů zmrzačení ženských pohlavních orgánů, kterým se obecně říká ženská obřízka.

Témata:  Velká Británie uprchlíci migrace

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy