Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Odhalení: Trump se narodil v Pákistánu jako muslim Ibrahim Khan, tvrdí média

Donald J. Trump
Donald J. Trump
Foto: Facebook

Washington/Islámábád - Americký realitní magnát a nově zvolený prezident Spojených států Donald Trump není Američan, ale Pákistánec. Tvrdí to tamní média s tím, že i jeho původní jméno bylo jiné.

Konspiračních teorií kolem vysoce postavených činitelů vlády Spojených států je nespočet. Zatím s poslední z nich přišla pákistánská televize Neo News, která tvrdí, že Trump se nenarodil v New Yorku, jak tvrdí, ale v Pákistánu, konkrétně v oblasti Vazíristán.

Jeho původní jméno mělo být Dawood Ibrahim Khan a do Spojených států se měl americký prezident přestěhovat poté, co jeho rodiče zemřeli při autonehodě. Mezi tím měl ještě odcestovat do Londýna jako doprovod jednoho z vojáků. Následně byl údajně v roce 1955 adoptován americkými rodiči.

Odkud pochází tyto informace televize nesdělila, uvedla pouze, že jako důkaz má k dispozici fotografii dítěte, které vypadá stejně jako Donald Trump. Fotografie může pocházet zhruba z roku 1950, je však zajímavé, že je na tu dobu relativně kvalitní a barevná.

Zpráva pákistánské televize se stala okamžitě hitem internetu a zároveň terčem posměšků na sociálních sítích, kde lidé žertovali o její absurditě. Předpokládá se, že celý příběh vznikl jako odveta za to, že Trump dlouhodobě tvrdil, že se Barack Obama se narodil v zámoří a ne v USA.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy