Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pneumatika dívence rozpůlila hlavu. Byla jsem v nebi, tvrdí

Děti
Děti
Foto: Pixabay

Saint Paul - Sedmiletá Amber Rose Kordiaková má za sebou neuvěřitelný zážitek. Po těžké nehodě upadla do bezvědomí a rozpůlila si obličej. Nyní tvrdí, že během bezvědomí, do kterého upadla bezprostředně po nehodě, navštívila nebe.

Dívenka si hrála na zahradě v americkém Minneapolis, zatímco její otec Jesse spravoval traktor a kola nechal opřená u stodoly. Dívka se na jedno z nich pokusila vyšplhat, 300kilová pneumatika se na ni ale převrátila a uvěznila ji.

Otec dívku zpod kola vyprostil, následně se ale zhrozil. Pneumatika dívce prakticky rozpůlila obličej a rozdrtila kosti. Zatímco matka běžela pro auto, otec obě části jejího obličeje tlačil k sobě a dívku okamžitě převezli do nemocnice.

Amber hrozivou nehodu přežila. Během operace ji ale lékaři nedávali moc nadějí a rodiče byli zdrceni. O to více je překvapilo, když jim dívka po probuzení se z komatu začala vyprávět o nebi.

Podle televize KSTP dívka uvedla, že sledovala, co se stalo ve chvíli, kdy na ni pneumatika spadla a ona upadla do bezvědomí. Popsala, jak ji otec vyprostil a jak se dostala do nebe. "Šla jsem nahoru a viděla jsem, jak světelné paprsky dopadají na zem," popsala médiím dívka.

Podle svých slov byla v nebi šťastná, následně jí ale došlo, že by bez její přítomnosti trpěli rodiče, a proto se prý rozhodla vrátit. Přesto, že dívka je nyní mimo ohrožení života, má znetvořený obličej a čeká ji ještě řada operací. Lékaři jí musí postupně spravit všechny kosti v obličeji tak, aby viděla a aby mohla sama dýchat.

Témata:  děti

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy