Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zuckerberg chce internet pro celý svět. Apeloval na lídry

Mark Zuckerberg a jeho žena
Mark Zuckerberg a jeho žena
Foto: Facebook

Lima - Ředitel a zakladatel sociální sítě Facebook Mark Zuckerberg by rád viděl na internetu více lidí. Vyzval proto světové lídry, aby se o to zasadili.

Zuckerberg vyzval světové vůdce na summitu Rady pro ekonomickou spolupráci Asie a Tichomoří (APEC) v Peru, aby pomohli umožnit více lidem přístup k internetu. Podle něj by to přispělo k omezení příjmové nerovnosti a zlepšení kvality života stovek milionů lidí po celém světě.

Zuckerberg také požádal účastníky summitu, aby podepsali tzv. deklaraci o konektivitě a zavázali se ke spolupráci se společnostmi, jako je ta jeho, při vytváření infrastruktury, která umožní více lidem připojit se k internetu. Zuckerberg upozornil, že částka, která se vydává na internetovou infrastrukturu, klesá, přestože přístup na internet může podporovat vědecký rozvoj a ekonomický růst.

Zhruba polovina světa se nemůže připojit na internet, protože buď nemají přístup k síti nebo nedoceňují jeho výhody, dodal Zuckerberg.

Témata:  Mark Zuckerberg 1 Facebook internet

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy