Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Železniční neštěstí v Indii si vyžádalo 145 mrtvých a přes 200 zraněných

Nehody vlaků
Nehody vlaků
Foto: Pixabay

Dillí - Podle nové bilance nehodu vlaku v Indii nepřežilo 145 osob a přes 200 lidí se zranilo. Příčina neštěstí se vyšetřuje, podle zatím nepotvrzených informací by příčinou mohla být vadná kolej.

Neštěstí se stalo asi v polovině sedmadvacetihodinové trasy mezi městy Indaur a Patna. Vlak vykolejil v neděli po 3:00 místního času a mimo koleje se dostalo 14 vagonů. Náraz byl tak silný, že jeden z vagonů se vysunul nad ten před ním. Záchranáři pracovali ještě v noci na dnešek a pátrali po lidech uvězněných uvnitř vagonů. Dnes ráno dokončili prohlídku posledního ze 14 vagonů a našli v něm těla dalších mrtvých.

Naděje na nalezení přeživších jsou podle úřadů minimální. Záchranné týmy proto již začaly pomocí jeřábů zvedat vagony z kolejí,

Místní policie oznámila, že mezi 226 zraněnými bylo 76 lidí zraněno těžce. Zdravotníci na místě poskytovali první pomoc a sanitky zraněné svážely hlavně do nemocnice v nejbližším městě, kterým je Kánpur.

Nehoda byla největší železniční neštěstí v Indii od roku 2010, kdy při srážce vlaků zemřelo v Západním Bengálsku 146 osob.

Témata:  Indie nehody vlaků

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy