Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump by chtěl jako velvyslance v USA Farage

Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn - Nigel Farage z protievropské Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP) by se měl stát britským velvyslancem v USA, přeje si Donald Trump. Londýn ovšem vzkázal, že toto místo není volné.

"Mnozí lidé by byli rádi, kdyby Nigel Farage reprezentoval Velkou Británii jako velvyslanec ve Spojených státech. Odvedl by skvělou práci!" napsal Trump na twitteru.

Z Downing Street 10 ale zazněla odměřená odmítavá reakce. "Není volné místo. Máme ve Spojených státech vynikajícího velvyslance," sdělil podle BBC mluvčí ministerské předsedkyně.

Úřad Theresy Mayové už před týdnem nově zvolenému americkému prezidentovi naznačil, že o diplomatickou pomoc Farage ve vztahu k USA premiérka příliš nestojí, i když by si to Trump přál.

Farage se na informaci o Trumpově přání mít ho ve Washingtonu tvářil překvapeně. "Je to pro mě trochu šok. Nikdo se přede mnou o tom nápadu nezmínil, ale já mám s jeho (Trumpovým) týmem dobré vztahy, a pokud budu moci Spojenému království nějak pomoci, udělám to," prohlásil.

Trumpovo setkání právě s Faragem jako prvním britským politikem po svém zvolení prezidentem někteří pozorovatelé považují za políček Mayové, která se s budoucím šéfem Bílého domu nesetká dříve než začátkem příštího roku.

Témata:  Nigel Farage Donald Trump Velká Británie

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy