Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bernie Sanders, kandidát na prezidenta USA se setkal s papežem

Bernie Sanders, americký senátor (Vermont)
Bernie Sanders, americký senátor (Vermont)
Foto: CNN

Vatikán – Papež František se ještě před svým odletem do Řecka ve Vatikánu sešel s demokratickým uchazečem o kandidaturu na prezidenta Spojených států Berniem Sandersem. Původně se přitom překládalo, že se s papežem nesetká.

Schůzka se uskutečnila dnes ráno před papežovým odletem na řecký ostrov Lesbos, kde navštíví uprchlíky. Sanders to řekl v rozhovoru s agenturou AP.

Vermontský senátor papeži řekl, že si setkání váží a že oceňuje papežova slova o významu morálky a spravedlnosti v ekonomickém světě. Sanders uvedl, že stejný názor veřejně zastává i on.

Uchazeč o post amerického prezidenta se v pátek ve Vatikánu zúčastnil konference o politických, ekonomických a sociálních otázkách. Odsoudil na ní jako nemorální propast mezi bohatými a chudými.

Sandersova cesta se uskutečnila krátce před úterními klíčovými demokratickými primárkami ve státě New York, ve kterých se senátor utká s Hillary Clintonovou o 291 delegátských a superdelegátských hlasů.

Témata:  Bernie Sanders Papež František Vatikán

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy