Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpovi stoupenci se obávají Romneyho jako šéf diplomacie

Mitt Romney
Mitt Romney
Foto: Reprofoto

Washington - Poradkyně zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa varje před možností, že by se bývalý prezidentský kandidát Mitt Romney mohl chopit funkce ministra zahraničí.

"V soukromí a na sociálních sítích mě Trumpovi zastánci varují, že jmenování Romneyho ministrem zahraničí by bylo nešťastné," napsala na svém oficiálním twitteru Kellyanne Conwayová, která je Trumpova hlavní poradkyně a bývalá manažerka jeho kampaně.

Později dodala: "Bývalí republikánští ministři zahraničí George Shultz a Henry Kissinger byli dobrými loajálními poradci prezidenta. Splňovali ta správná kritéria."

Vztahy Trumpa a Romneyho byly tento rok poněkud vyostřené. Romney, který v roce 2012 kandidoval na prezidenta, během primárek řekl, že Trump je podvodník. Trump na to reagoval prohlášením, že Romney je smolař a slaboch, který nechal ve volbách v roce 2012 vyhrát Baracka Obamu.

Když se však oba republikáni 19. listopadu sešli v New Yorku, Trump řekl novinářům, že jejich jednání bylo "skvělé". O den později budoucí viceprezident Mike Pence v rozhovoru pro televizní stanici Fox News uvedl, že se o Romneym "vážně uvažuje" na funkci ministra zahraničí, ale společně s dalšími možnými kandidáty.

Témata:  Donald Trump Mitt Romney

Aktuálně se děje

29. dubna 2024 22:01

Černý kašel z Česka nemizí. Potvrdilo se opět přes 1000 nových případů

V Česku během minulého týdne přibylo 1604 nových případů černého kašle, informoval Státní zdravotní ústav (SZÚ). Celkem už bylo letos nahlášeno 10 973 případů nemoci. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy