Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud vynesl rozsudek nad manželkou Deppa, falšování dokumentů přiznala

Johnny Depp
Johnny Depp
Foto: iCelebZ.com

Brisbane - Amber Heardová (29), manželka Johnnyho Deppa, dnes před soudem v Austrálii přiznala falšování dokumentů, aby mohla do země dovézt dva yorkšírské teriéry. Hrozilo jí až deset let ve vězení, nakonec ale vyvázla jen s velmi mírným trestem.

Heardová v květnu 2015 podle obžaloby do země přiletěla za manželem soukromým letadlem se dvěma yorkšírskými teriéry Boo a Pistol, aniž pro své miláčky měla příslušné povolení. Ministr zemědělství Barnaby Joyce pohrozil Heardová utracením psů, a proto herečka Austrálii urychleně opustila.

Právní zástupce Heardové soudu řekl, že jeho klientka neměla v úmyslu lhát ve svém příletovém prohlášení a neuvést, že má na palubě soukromého letadla zvířata. Ve skutečnosti podle Kirka jenom trpěla časovým rozdílem a předpokládala, že její asistenti se o odpovídající dokumenty postarali. Žalobce nicméně před soudem uvedl, že neznalost a únava nejsou omluvou, neboť "zákon platí pro každého".

Austrálie má přísné předpisy požadující karanténu pro přivážená zvířata. Odlehlý kontinent má jedinečnou flóru a faunu a obává se zavlečení chorob.

Soudkyně se ale rozhodla Heardovou odsoudit jen k "měsíci dobrého chování". Pokud jeho podmínky poruší, bude muset zaplatit pokutu 1000 australských dolarů. O jaké podmínky, které bude muset Heardová měsíc dodržovat, se jedná, australská média zatím neupřesnila.

Témata:  Austrálie Johnny Depp

Aktuálně se děje

16. května 2024 18:37

Ukrajinci dosáhli zlepšení situace v Charkovské oblasti, tvrdí prezident i armáda

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uvedl, že obráncům se podařilo částečně stabilizovat situaci v pohraniční části Charkovské oblasti na východě Ukrajiny. Ukrajinská armáda dnes sdělila, že na některých místech zastavila ruský postup. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy