Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lety mezi Austrálií a Evropou bez mezipřistání? Společnost Qantas má velké plány

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Sydney - Společnost Qantas Airways jako první zavede spojení mezi Austrálií a Evropou bez mezipřistání. V březnu 2018 zahájí nonstop lety mezi Perthem a Londýnem. Bude to velká výzva pro arabské a čínské dopravce.

Lety na trase dlouhé 14.498 kilometrů budou zajišťovat stroje Dreamliner 787-9 od amerického Boeingu a budou trvat 17 hodin.

Přímý let z Perthu do Londýna bude dosud nejkratší a nejrychlejší verzí tradiční Klokaní cesty (Kangaroo Route) mezi Austrálií a Londýnem napříč východní polokoulí, na jejíž název má Qantas ochrannou známku.

"Když Qantas v roce 1947 zahájil lety na Kangaroo Route do Londýna, trvala cesta čtyři dny a měla devět mezipřistání," poznamenal šéf Qantas Alan Joyce.

Přímé spojení mezi Londýnem a Austrálií může podkopat alianci mezi Qantas a arabským přepravcem Emirates, který nyní přepravuje řadu klientů Qantas z Dubaje do Evropy. Bude výzvou i pro levnější, ale delší konkurenci čínského přepravce China Southern Airlines, který nabízí lety z Evropy do Austrálie se zastávkou v jihočínském Kantonu.

Témata:  Qantas Airlines letectví a letadla Austrálie

Aktuálně se děje

12. května 2024 1:06

Vítězem Eurovize se stal švýcarský nebinární zpěvák Nemo

Vítězem nejsledovanější pěvecké soutěže světa Eurovision Song Contest 2024 se stal švýcarský nebinární zpěvák Nemo se skladbou The Code, ve které míchá operní zpěv i rap. Pódium ve švédském městě Malmö ovládl 50 let poté, co se v soutěži proslavila dnes již legendární kapela ABBA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy