Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie rozkrývá hrůzné tajemství útoku v Berlíně: Polák v kabině kamionu byl zastřelen

Teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016).
Teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016).
Foto: RT

Berlín/Praha - Polský spolujezdec zřejmého pachatele pondělního útoku v Berlíně byl pravděpodobně zastřelen. Je tedy obětí, nikoli pachatelem. Češi zapalují u německé ambasády svíčky.

Uvedla to agentura DPA s odvoláním na dnešní informace ministerstva vnitra spolkové země Braniborska.

Polák podle dosavadních poznatků kamion řídil, než se vozidla zmocnil pravděpodobný útočník, který s ním pak v pondělí večer najel do vánočního trhu v německé metropoli. Polský řidič byl tudíž obětí, nikoli pachatelem, uvedl podle DPA braniborský ministr Karl-Heinz Schröter. Zda se jednalo o únos, zatím není jasné.

Před budovou německého velvyslanectví v Praze vzniklo přes noc spontánně místo, kam lidé pokládají svíčky a květiny, aby uctili oběti pondělního útoku v Berlíně.

V pondělí večer v Berlíně řidič nákladního vozu najel do davu lidí na vánočním trhu, nejméně 12 osob připravil o život a desítky dalších zranil. Na pražském velvyslanectví rovněž vlají od dnešního rána kvůli uctění obětí vlajky na půl žerdi.

Témata:  Německo Velvyslanectví Spolkové republiky Německo teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně

Aktuálně se děje

16. května 2024 18:37

Ukrajinci dosáhli zlepšení situace v Charkovské oblasti, tvrdí prezident i armáda

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uvedl, že obráncům se podařilo částečně stabilizovat situaci v pohraniční části Charkovské oblasti na východě Ukrajiny. Ukrajinská armáda dnes sdělila, že na některých místech zastavila ruský postup. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy