Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Utočník z islámského centra v Curychu byl švýcarský občan, prý trpěl psychickou poruchou

Švýcarsko, ilustrační foto
Švýcarsko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Bern - Útočník, který v pondělí postřelil tři muže ve věku 30, 35 a 56 let v islámském centru v Curychu, byl švýcarský občan ghanského původu. Dle policie měl záznam v trestním rejstříku.

Motiv jeho činu je stále nejasný, podle policie ale nic nenasvědčuje tomu, že souvisel s islámským či krajně pravicovým radikalismem. Pachatel po útoku spáchal sebevraždu.

Muž pocházel z městečka Uster v kantonu Curych a měl legálně drženou zbraň. V pátek, tedy tři dny před střelbou v modlitebně, dal výpověď z práce v obchodě.

Úřady útočníka neidentifikovaly jménem, uvedly ale, že měl záznam v trestním rejstříku za sedm let starou krádež jízdního kola. Zároveň se prý zajímal o okultismus a nelze vyloučit, že mohl trpět i psychickou poruchou.

Policie zároveň oznámila, že stejný útočník zabil také muže jihoamerického původu, jehož mrtvola byla nalezena v Curychu v neděli. Tuto svou oběť prý znal.

Témata:  střelba Švýcarsko muslimové

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 17:48

Policie šetří nález těla na Mělnicku, zřejmě jde o sebevraždu

Středočeská policie se zabývá nálezem bezvládného těla na Mělnicku. Muž se zřejmě zastřelil po předchozí dopravní nehodě, vyplývá z dosavadních informací. Tragická událost je nadále předmětem vyšetřování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Dmitrij Peskov

Peskov: Kyjev a Kreml se před dvěma lety dohodli na mírové smlouvě, pak ji Ukrajina zrušila

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.