Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dcera Saddáma Husajna chválí Trumpa za jeho politickou citlivost

Donald J. Trump
Donald J. Trump
Foto: Facebook

Bagdád - Ragha (48), nejstarší dcera bývalého iráckého prezidenta Saddáma Husajna, v rozhovoru pro CNN ocenila nově zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa za "politickou citlivost".

Ragha žije po zadržení a popravě svého otce v Jordánsku a Bagdád požádal Ammán o její vydání. Raghu obvinil z podpory Islámského státu (IS) a z toho, že projevila radost, když tato skupina obsadila Mosul. Ragha prohlásila, že ona ani rodina nemají s IS a podobnými skupinami nic společného.

Podle Raghy Husajnové má Trump postřeh a bude postupovat jinak než Barack Obama. "Poukázal na omyly ostatních, zejména v Iráku, což znamená, že si je dobře vědom chyb, které byly napáchány v Iráku a na mém otci," řekla.

Trump v kampani řekl, že byl proti invazi, která v roce 2003 Saddáma svrhla. CNN ale upozornila, že Trump iráckou válku v několika rozhovorech před ní i po ní podpořil.

Témata:  Donald Trump Saddám Husajn Irák

Aktuálně se děje

18. května 2024 15:03

Atentátník na Fica míří do vazby. U soudu platila přísná bezpečnostní opatření

Specializovaný trestní soud v Pezinku v sobotu poslal do vazby Juraje C., který je obviněn z pokusu o vraždu slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Obviněného dnes k soudu eskortovala policie, na místě panovala přísná bezpečnostní opatření. K atentátu na politika došlo ve středu, zdravotní stav premiéra zůstává vážný, nicméně je stabilizovaný. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy