Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krkavčí rodiče: Už nechtěli děti, snažili se je vyhladovět

Děti
Děti
Foto: Pixabay

Harrisburg (USA) - Americká policie zadržela v Pensylvánii rodičovský pár, který obvinila ze snahy umořit hlady tři jejich malé děti, protože otec o ně přestal mít zájem. Holčiček ve věku čtyř a pěti let a šestiletého chlapce se ujala tamější správa sociálního zabezpečení, která je v akutním stavu podvýživy a se známkami hrubého zacházení předala do nemocničního ošetření.

Jak v sobotu informovala agentura Reuters, policie 33letého muže a 38letou ženu zatkla v pátek a uvěznila je s obviněním mimo jiné z násilí na dětech a z omezování jejich osobní svobody.

Pár začal pravidelně odpírat jídlo a adekvátní péči dětem letos v září poté, co se otec rozhodl, že už je nechce. Děti se svěřily vyšetřovatelům, že byly zamčené v nevytápěné ložnici během chladného počasí, dlouhodobě hladověly a byly svými rodiči pravidelně bity.

Policie u nich při zásahu v jejich domě zjistila těžké pohmožděniny a oděrky. Podle lékařů byly děti zachráněny těsně před záhubou.

Předběžné soudní řízení s rodiči obviněnými v 18 bodech obžaloby začne počátkem ledna.

Témata:  USA týrání děti

Aktuálně se děje

16. května 2024 13:44

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska je zbytečné, varuje Peskov

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy