Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

RegioJet ukončí vlakovou dopravu mezi Bratislavou a Košicemi

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Bratislava - Soukromý železniční dopravce RegioJet koncem ledna ukončí provoz svých dálkových vlaků mezi Bratislavou a Košicemi. Česká firma jako důvod uvedla státní zásahy do vlakové dopravy na Slovensku.

Odchod z nejdůležitější slovenské železniční tratě RegioJet oznámil necelý měsíc poté, co na lince mezi zmiňovanými dvěma největšími městy v zemi obnovil provoz vlaků vyšší kategorie InterCity (IC) státní slovenský dopravce Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).

Návrat IC vlaků prosazoval nynější šéf parlamentu a nacionalistické Slovenské národní strany Andrej Danko.

"Po politickém rozhodnutí opět zavést IC vlaky ZSSK, žel, není na trhu kvůli jízdnému zdarma v dotovaných rychlících dostatek platících cestujících na to, aby se komerční nedotované vlaky ve vnitrostátní dopravě na Slovensku dokázaly uživit," uvedl RegioJet.

Témata:  regiojet Slovensko železnice

Aktuálně se děje

16. května 2024 14:22

Stav Roberta Fica zůstává vážný. Jeho zranění jsou rozsáhlá

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy