Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bouře v Kalifornii: Živel si vyžádal tři mrtvé. Doprava kolabovala, v Los Angeles se propadla silnice

Los Angeles
Los Angeles
Foto: Pixabay

Los Angeles - Jih Kalifornie zasáhla nejhorší bouře za posledních pět let, úřady hlásí nejméně tři mrtvé. Doprava zkolabovala a desítky tisíc lidí zůstaly bez proudu. V Los Angeles se propadla silnice, média přinesla dramatické záběry ze záchranné akce.

Bouře se přihnala na jih Kalifornie v pátek. V sobotu odpoledne místního času se přesunula na východ do států Nevada a Arizona.

V Los Angeles se propadla silnice a v jámě skončila dvě auta, řidičům se ale nic nestalo.

Obětí bouře se stal v pátek muž, kterého zabil elektrický proud ze spadlých drátů vysokého napětí. Další osoba byla nalezena mrtvá v zaplaveném autě ve městě Victorville severovýchodně od Los Angeles. V sobotu bylo rovněž v potoce ve městě Thousand Oaks nalezeno tělo muže, kterého strhla povodeň.

Vichr, který na některých místech dosahoval v nárazech 140 kilometrů. Na mezinárodním letišti v Los Angeles bylo v pátek zrušeno nebo zpožděno přes 300 letů. Doporučení k evakuaci dostali v pátek obyvatelé stovek domovů ve městě Duarte východně od Los Angeles a v částech Camarillo Springs, v sobotu ale nebezpečí opadlo.

Témata:  počasí Los Angeles bouře

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy