Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Kábulu řádil Taliban, při dvou sebevražedných útocích zemřelo nejméně 16 lidí

Taliban, Afghánistán
Taliban, Afghánistán
Foto: www.amnesty.cz

Kábul – Dva sebevražedné útoky v afghánské metropoli Kábulu zabily nejméně 16 lidí, dalších asi 40 bylo zraněno. Informuje o tom agentura AP.

K útokům se přihlásilo radikální islamistické hnutí Taliban. Mluvčí skupiny Zabiulláh Mudžáhid uvedl, že Taliban dnes v Kábulu udeřil na třech různých místech - cílem byly podle něj zařízení tajných služeb, budova policie a náborové středisko armády. Útoky si vyžádaly mnoho obětí a zraněných, sdělil Taliban.

Agentura AP s odvoláním na afghánské ministerstvo zdravotnictví uvedla, že se nejprve odpálil sebevražedný atentátník u policejní stanice nedaleko vojenské školy v západní části Kábulu. Na místě se pak rozpoutala přestřelka mezi dalšími útočníky a policisty, uvedl mluvčí ministerstva vnitra Nadžíb Daníš. U policejní stanice zemřelo nejméně 15 lidí a 43 osob bylo zraněno.

Pět minut po první explozi se jiný sebevražedný atentátník vyhodil do vzduchu na východě Kábulu. Jeden člověk zemřel a jeden byl zraněn. Podle mluvčího Daníše byl útok namířen proti kanceláři, která patří tajným službám.

Témata:  Irák sebevražedný atentát Tálibán

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy