Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dcera Donalda Trumpa Ivanka přijede do Berlína na summit o ženách

Ženy
Ženy
Foto: Pixmac

Washington - Ivanka Trumpová, dcera amerického prezidenta, přijede na konci dubna do Berlína. Zúčastní se tam summitu na na podporu ekonomických aktivit žen.

Trumpová se má objevit na summitu W20, což je na ženy zaměřená iniciativa v rámci skupiny nejvýznamnějších ekonomik G20. Program první dcery se ještě upřesňuje.

Informovala o tom dnes agentura AP s odvoláním na vysokého amerického činitele. Podle něj pozvala Trumpovou německá kancléřka Angela Merkelová, když byla nedávno na návštěvě ve Washingtonu.

Obě spolu strávily čas, když kancléřka 17. března jednala v Bílém domě s americkým prezidentem Donaldem Trumpem. První dcera tehdy pomohla zařídit setkání mezi americkými a německými podnikateli, kteří hovořili o odborném vzdělávání.

Trumpa během kampaně obvinilo několik žen ze sexuálního obtěžování, ale i znásilnění. Nový americký prezident veškerou vinu popíral. Na veřejnost nicméně pronikla nahrávka z roku 2005, kde Trump s použitím vulgárních výrazů popisuje, jak se pokoušel mít sex s vdanou ženou a jak ho ženy nechávají, aby je líbal a osahával, protože je slavný. Trump také na twitteru slovně napadl bývalou Miss Univers či nevybíravě hovořil o menstruaci televizní redaktorky.

Témata:  USA Berlín ženy Ivanka Trumpová

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy