Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Farage si věří: Křeslo v Parlamentu bych snadno získal, kandidovat ale nebudu

Nigel Farage v Evropském parlamentu hovoří s Jean-Claude Junckerem.
Nigel Farage v Evropském parlamentu hovoří s Jean-Claude Junckerem.
Foto: European Union

Londýn – Nigel Farage, bývalý předseda protievropské Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP), nebude kandidovat v blížících se parlamentních volbách ve Velké Británii.

Farage to řekl deníku The Daily Telegraph. Dodal, že křeslo by jistě „snadno získal", ale hodlá se raději zaměřit na „boj za brexit" v Evropském parlamentu.

Výrazný politik, který je šéfem europarlamentní frakce Evropa svobody a přímé demokracie, se do britské Dolní sněmovny pokoušel podle BBC dostat sedmkrát, ale ani jednou neuspěl.

Rozhodnutí uspořádat 8. června předčasné volby oznámila britská premiérka Theresa Mayová nečekaně v úterý. Svůj krok zdůvodnila nejednotou současného parlamentu v otázkách chystaného odchodu Británie z EU. Farage poté prohlásil, že se ohledně možné kandidatury ještě nerozhodl.

Témata:  Nigel Farage Velká Británie UKIP

Aktuálně se děje

17. května 2024 13:22

Izrael v Haagu uvedl, že válka v Pásmu Gazy je tragická, ale ne genocida

Izrael v pátek na půdě Mezinárodního soudního dvora (ICJ) v Haagu uvedl, že válka v Pásmu Gazy je tragická, nejde však o genocidu. Reagoval na tvrzení Jihoafrické republiky (JAR), která ještě v prosinci podala stížnost vůči Izraeli za údajnou genocidu. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy