Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie po po požáru mešity ve Švédsku zatkla muže

Švédsko
Švédsko
Foto: Pixabay

Stockholm - Švédská policie v souvislosti s nočním požárem největší šíitské mešity ve Švédsku zatkla a vyslýchá zatím neidentifikovaného muže. Může jít o pachatele útoku.

Uvedla to podle agentury Reuters v dnešním sdělení. Požár na stockholmském předměstí Jakobsberg mešitu poničil a policie uvedla, že oheň byl založen úmyslně. Při incidentu nebyl nikdo zraněn.

Žhář budovu zapálil zvenčí, což podle policie ukázaly výsledky prvních ohledání místa činu. Plameny se velmi rychle rozšířily po dřevěné konstrukci mešity a podle dostupných fotografií způsobily značné škody na obvodových stěnách i střeše.

Policie k zatčení muže žádné podrobnosti neuvedla. Jeho totožnost nijak nepřiblížila.

O incident se zajímá i švédská tajná služba Säpo. List The Local poznamenal, že Säpo rutinně prověřuje všechny požáry mešit.

Témata:  Švédsko policie Švédsko požáry

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy