Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Ukrajině byla prý sexuálně obtěžována pozorovatelka OBSE

Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.in.ua

Kyjev - Jedna z pozorovatelek Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) byla sexuálně obtěžována na území ovládaném na východě Ukrajiny proruskými separatisty.

"Jistý muž ozbrojený útočnou puškou sexuálně obtěžoval členku hlídky (OBSE), když jí vyhrožoval, že ji nepustí dál na východ... když ho neuspokojí," citovala AFP z prohlášení, které organizace v souvislosti s incidentem vydala.

Hlídka poté z místa odjela a pokračovala jinou cestou, uvedla OBSE dál v prohlášení. Kdy se popisovaná událost odehrála, ale neupřesnila.

Organizace se už v dubnu rozhodla omezit činnost hlídek ve válečných zónách poté, co zahynul jeden z jejích pracovníků, americký lékař. O život přišel při explozi nastražené miny, na niž najel vůz pozorovatelské mise OBSE, v němž byl.

Témata:  Ukrajinská krize Ukrajina OBSE

Aktuálně se děje

17. května 2024 20:49

Slovensko dementuje nepravdivé informace: Atentátník nebyl liberál ani extremista

Slovenskem otřásl atentát na premiéra Roberta Fica. Střelcem, který po výjezdním jednání vlády pětkrát vystřelil na premiéra, byl Juraj Cintula. Internetem okamžitě začaly kolovat informace o "SBSkáři z Levic". Některé se však ukázaly jako nepravdivé.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy