Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bloger lovil pokemony v pravoslavném chrámu, byl odsouzen k podmíněnému trestu tři a půl roku

Pokémon GO
Pokémon GO
Foto: Pixabay

Moskva - Ruský blogger Ruslan Sokolovskij dostak podmíněný trest tři a půl roku vězení za šíření nenávisti, urážky citů věřících a nezákonného využívání technologií. Toho se dopustil tím, že v největším pravoslavném chrámu v Jekatěrinburgu lovil pokémony.

Loni v srpnu zveřejnil Sokolovskij na internetu sérií videí, na jednom z nichž loví pokémony v pravoslavném chrámu. Říká přitom, že se mu "bohužel nepodařilo najít nejvzácnějšího pokémona, jímž je Ježíš Kristus".

Během domovní prohlídky pak policie u Sokolovského našla propisovačku se zabudovanou videokamerou. Vlastnictví takové technologie je však podle ruských zákonů bez povolení ruské tajné služby FSB nezákonné.

Během procesu Sokolovskij vinu popíral. "Neporušil jsem právo a svobodu vyznání žádného člověka, nikomu jsme nebránil praktikovat své náboženské vyznání," řekl.

Odsouzený nesmí bez vědomí úřadů změnit adresu bydliště a účastnit se masových akcí. Ze svého účtu na internetu pak musí smazat devět videí, která podle mínění soudu urážejí nejen city pravoslavných věřících, ale i muslimů a feministek. Krom toho byl Sokolovskij zařazen na seznam extremistů.

Témata:  Rusko církev Pokemon

Aktuálně se děje

6. května 2024 8:50

Čínských výrobků je tu moc. Von der Leyenová chce s čínským prezidentem jednat o konkurenčním boji

Předsedkyně Evropské komise, Ursula von der Leyenová, prohlásila v pondělí, že při jednání s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem v Paříži bude prosazovat spravedlivou konkurenci mezi EU a Čínou, informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy