Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Překvapení na Eurovizi: Makedonskou soutěžící zaskočila nabídka k sňatku

Gabriela Gunčíková v soutěži Eurovision Song Contest
Gabriela Gunčíková v soutěži Eurovision Song Contest
Foto: eurovision.tv

Kyjev - Na makedonskou zástupkyni na hudební soutěži Eurovize Janu Burčevskou čekalo velké překvapení. Ve čtvrtek ji její partner Aleksandar požádal o ruku v přímém přenosu druhého semifinále.

Zpěvačka sice do finále nepostoupila, podle moderátora semifinále se však stala vůbec první účastnicí těchto písňových festivalů, která dostala v průběhu soutěže nabídku k sňatku.

V rozhovoru s makedonskou zpěvačkou jí moderátor Timur Mirošnyčenko gratuloval k nedávno oznámenému těhotenství. Obrátil se pak i na jejího partnera Aleksandara, který seděl vedle zpěvačky, a zeptal se, zda by nechtěl publiku něco říci. Ten následně poklekl na jedno koleno s dotazem: "Vezmeš si mě". Překvapená Burčevsková nadšeně souhlasila.

Letošní ročník soutěže se odehrává v Kyjevě. Zúčastnilo se ho 42 soutěžících, z nichž dvacítka postoupila do finále, mezi nimi například zástupci z Bulharska, Portugalska, Běloruska, Norska, Belgie a Austrálie. Pravidla soutěže garantují přímý postup šesti účastníkům: pořádající zemi a dále pak Francii, Německu, Španělsku, Itálii a Velké Británii.

Česká zástupkyně Martina Bárta s písní My Turn neuspěla v prvním semifinále.

Témata:  Makedonie svatba hudba Eurovize

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy