Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bill Cosby jde k soudu za znásilnění. Obvinilo ho několik desítek žen

Soud, ilustrační fotografie
Soud, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

New York - 5. června začne proces s americkým hercem Billem Cosbym, kterého ze znásilnění obvinilo několik desítek žen. V rozhovoru s rozhlasovou stanicí Sirius-XM komik řekl, že svědčit nebude. Obává se, že by právníci mohli jeho slova překroutit.

Cosby se k případu veřejně vyjádřil podle agentury Reuters poprvé po dvou letech, podrobněji o něm ale hovořit nechtěl. Poznamenal, že jistou roli v tom, jak s ním bylo v souvislosti s nařčeními zacházeno, mohl sehrát rasismus. O klíčové roli rasismu je podle BBC přesvědčena Cosbyho dcera Ensa.

Ačkoli se přihlásilo nejméně padesát žen, které tvrdí, že je Cosby v průběhu minulých desetiletí sexuálně napadl, kvůli promlčecím lhůtám se k soudu zatím dostal pouze případ Andreji Constandové.

Ta herce obvinila, že jí v roce 2004 podal narkotika a znásilnil ji. Aféra skončila o dva roky později mimosoudním vyrovnáním a dokumenty, které se k ní vztahovaly, byly zapečetěny. Loni je ale soudce, který se případem Cosbyho zabývá, nechal otevřít.

Hvězda rodinného seriálu Cosby Show uvádí v prohlášení podrobnosti o vztahu s Constandovou a dalšími ženami. Přiznal, že si opatřil omamné látky s úmyslem dát je ženám, se kterými chtěl mít pohlavní styk, napsal již loni o obsahu výpovědi deník The New York Times.

Témata:  Bill Cosby znásilnění USA soudy

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy