Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z bezdomovce hrdinou: Vytahoval jsem hřebíky z tváře malé dívky, popisoval muž dění v Manchesteru

Vlajka Velké Británie
Vlajka Velké Británie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Manchester – Z neznámého britského bezdomovce se téměř přes noc stala celebrita. Stalo se tak poté, co stanice ITV News přinesla jeho příběh o tom, jak po výbuchu v Manchesteru pomáhal zachránit životy zraněných dětí.

Při pondělním útoku na koncertu americké zpěvačky Ariany Grande zemřelo 22 lidí, dalších asi 60 bylo zraněno. I při tomto útoku média přinesla příběhy několika „hrdinů“, kteří pomáhali zachraňovat lidské životy. Jedním z nich je také bezdomovec, který byl identifikován pouze jako „Steve“.

Steve novinářům svěřil svůj strhující příběh o tom, jak se hnal zachraňovat životy zraněných. „Jen proto, že jsem bezdomovec, to neznamená, že nemám srdce. Pořád jsem člověk,“ uvedl muž pro ITV News. „Je to prostě instinkt jít a pomoci, pokud někdo potřeboval pomoc, bylo tam hodně dětí. Hodně dětí se spoustou krve, které křičely a plakaly.“  

'We had to pull nails out of children's faces': Steve, a homeless man who was sleeping near #Manchester Arena, rushed to help young victims pic.twitter.com/dyxzZpal0Q

— ITV News (@itvnews) 23. května 2017

„Museli jsme vytáhnout hřebíky z jejich končetin a několik také z tváře malé dívky,“ popisoval Steve. Rozhovor, který  ITV News zveřejnila na svém účtu na Twitteru v úterý ráno, se už stal virálem, posbírat tisíce retweetů a stovky odpovědí, které oslavují Steveovo hrdinství.

„To je legenda! Neměl s nimi nic společného, ale poskytl pomoc lidem v nouzi!“ píše se v jednom z komentářů. „Někdo mu dejte domov, práci a ocenění za statečnost!“ napsal jiný.  

Už v úterý se k odpovědnosti za smrtící útok na děti a dospívající v Manchester Areně přihlásila radikální skupina Islámský stát. Nejmladší identifikovanou obětí je osmiletá Saffie-Rose Roussosová. Královna Alžběta II. V oficiálním prohlášení odsoudila bombový útok jako „akt barbarství.“

Témata:  výbuch v aréně v Manchesteru terorismus bezdomovci Velká Británie

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.