Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krize ve Venezuele pokračuje: Po demonstraci zemřel další člověk, mrtvých už je 60

Venezuela, ilustrační foto
Venezuela, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Caracas - Protesty proti venezuelskému prezidentovi Nicolásovi Madurovi si vyžádaly už celkem 60 obětí. Dnes zemřel mladý člen opozice, které utrpěl vážná zranění v sobotu při další z protivládních demonstrací.

César Pereira (20) podlehl v nemocnici ve městě Lechería ve federálním státě Anzoátegui na severovýchodě země střelnému zranění na břiše.

Venezuelou už téměř osm týdnů otřásají rozsáhlé demonstrace, které vypukly poté, co se nejvyšší soud na konci března rozhodl převzít pravomoci parlamentu, který kontroluje opozice. Soud posléze verdikt pod tlakem zrušil, protesty ale pokračují.

Řada běžných Venezuelanů protestuje hlavně proti inflaci, nedostatku základních potravin a rostoucí kriminalitě. Současné nepokoje ve Venezuele jsou co do počtu obětí už horší než v roce 2014, kdy zemřelo 43 lidí.

Témata:  demonstrace ve Venezuele Venezuela

Aktuálně se děje

17. května 2024 20:49

Slovensko dementuje nepravdivé informace: Atentátník nebyl liberál ani extremista

Slovenskem otřásl atentát na premiéra Roberta Fica. Střelcem, který po výjezdním jednání vlády pětkrát vystřelil na premiéra, byl Juraj Cintula. Internetem okamžitě začaly kolovat informace o "SBSkáři z Levic". Některé se však ukázaly jako nepravdivé.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy