Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V souvislosti s útokem v Manchesteru byl zadržen další podezřelý, ve vazbě je už 14 osob

Britská policie, ilustrační fotografie
Britská policie, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto ČT

Manchester - Britská policie v souvislosti s teroristickým útokem v Manchesteru zadržela dalšího člověka. Je jím 23letý muž, který byl dopaden v jihoanglickém městě Shoreham-by-Sea. Ve vazbě je momentálně 14 lidí.

Policie k nynějšímu zátahu uvedla, že muž je podezřelý z trestných činů, které jsou v rozporu s protiteroristickým zákonem.

Od atentátu, který se stal před týdnem v pondělí po hudebním koncertě, policie zadržela celkem 16 lidí, dva z nich ale později bez obvinění propustila.

BBC dnes napsala, že britská kontrarozvědka MI5 byla nejméně třikrát upozorněna na to, že sebevražedný atentátník Salman Abedi má extremistické názory. MI5 podle serveru nyní zahájí vyšetřování toho, jak po těchto varováních postupovala.

Abedi se narodil v Manchesteru libyjským rodičům. Podle BBC News volali dva lidé, kteří ho znali v době jeho studií, kvůli jeho radikálním postojům na protiterostickou horkou linku.

Témata:  Velká Británie výbuch v aréně v Manchesteru Salman Abedi policie Velká Británie

Aktuálně se děje

20. května 2024 18:44

20. května 2024 13:17

Pavel tlačí na přijetí eura. Česko podle něj nemá na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy