Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rozhovor Kushnera s Kisljakem? Rusko záznam nikdy nezveřejní

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov dnes oznámil, že Moskva nikdy nezveřejní záznam diskusí svého velvyslance ve Washingtonu Sergeje Kisljaka se zetěm a poradcem prezidenta USA Donalda Trumpa Jaredem Kushnerem. Také si stěžoval na úniky informací z Bílého domu do médií, které opakovaně kompromitují štáb Bílého domu.

Americký list The Washington Post před deseti dny zveřejnil informaci o tom, že Kushner, manžel Trumpovy nejstarší dcery Ivanky, koncem loňského roku s Kisljakem ve Washingtonu dojednával vytvoření chráněného komunikačního kanálu mezi USA a Ruskem v prostorách ruské ambasády.

Trump popírá jakékoli spojení s Moskvou a vyšetřování, které v této souvislosti vede FBI, označuje za hon na čarodějnice.

"Diplomatická práce má své zvyklosti, které neumožňují šířit se o obsahu pracovních kontaktů ruských velvyslanců a diplomatů, a to v USA ani nikde jinde ve světě," řekl Rjabkov. Žádné detaily o setkání Kisljaka s Kushnerem, pokud se uskutečnilo, proto zveřejněny nebudou, řekl ruský diplomat.

Úniky informací z Bílého domu do médií podle něj ohrožují rusko-americké vztahy. "Nevíte, co se stane zítra: možná se obsah vašich diskusí objeví v CNN nebo na stránkách The Washington Post," řekl Rjabkov.

Témata:  Rusko Donald Trump Jared Kushner USA

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy