Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Farage prý není kvůli volbám v USA vyšetřován FBI

FBI
FBI
Foto: FBI **www.fbi.gov**

Londýn - Expředseda britské Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP) Nigel Farage v rozhlasové stanici BBC popřel, že je v rámci objasňování případného ruského vlivu na prezidentské volby v USA předmětem zájmu americké FBI.

Na otázku, zda jej někdo z FBI kontaktoval, odpověděl, že "samozřejmě ne", uvedla agentura Reuters. "Je to jen hysterie," dodal Farage.

Britský deník The Guardian ve čtvrtek napsal, že Farage nečelí žádnému obvinění, není podezřelý a není ani cílem vyšetřování, FBI ho podle listu vede jen jako takzvanou zájmovou osobu.

Důvodem jsou podle zdrojů deníku Farageovy kontakty na členy volebního štábu nynějšího amerického prezidenta Donalda Trumpa a také na zakladatele portálu WikiLeaks Juliana Assangea.

WikiLeaks na svém webu zveřejňuje citlivé tajné vládní informace a před volbami v USA vystavil i elektronickou poštu Demokratické strany, kterou ukradli hackeři, kteří byli podle amerických tajných služeb z Ruska.

Témata:  Nigel Farage FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) USA

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy