Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čína čistí kyberprostor: Přikázala třem webům, aby zrušily službu streamování

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Peking - Čínský úřad spravující média odebral webům Weibo, iFeng.com a AcFun patřičná oprávnění k poskytování audiovizuálního streamování. Jako důvod uvedl "negativními projevy", k nimž během streamování dochází.

Síť Weibo funguje stejně jako twitter a na konci března měla 340 milionů aktivních uživatelů. Na stránce AcFun mohou lidé naživo komentovat videa, na něž se dívají, zatímco iFeng je zpravodajský server.

Pomocí nich se šíří "četné programy o politice, které nejsou v souladu s pravidly nastavenými státem, a dále programy o společnosti propagující negativní názory a projevy", odůvodnil své rozhodnutí úřad.

Cílem bylo "zajistit, aby se kyberprostor pročistil", uvedl čínský úřad spravující tisk, vydávání knih, rádiové i televizní vysílání a kinematografii.

Internet v Číně podléhá ostré kontrole. Vláda blokuje sociální sítě jako facebook či twitter a cenzuruje veškerý politicky citlivý obsah.

Témata:  Čína internet cenzura

Aktuálně se děje

17. května 2024 8:57

Internet žije atentátem na Fica. EK tlačí na sociální sítě

Evropská komise vyzvala ve čtvrtek největší digitální platformy včetně Facebooku či TikToku, aby bojovaly proti jakýmkoli šířícím se dezinformacím založeným na záběrech ze středeční střelby na slovenského premiéra Roberta Fica. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Volodymyr Zelenskyj na jednání v Praze. (7.7.2023)

Zelenskyj nešetří Západ. Zmínil strach z porážky Ruska na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev.