Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sláva Alláhovi, budou hlásat nové autobusy v Británii

Ulice Londýna, ilustrační foto
Ulice Londýna, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Londýn - Stovka autobusů bude před Rámadánem v některých britských městech ozdobena v islámském duchu. Cílem je upozornit na kritickou situaci v Sýrii.

Největší britská muslimská charita s názvem Islamic Relief financuje kampaň na zavedení plakátů a reklam na autobusech v Londýně, Manchesteru, Birminghamu a Bradfordu.

Objeví se na nich nápis Subhan Alláh, což znamená v arabštině Sláva bohu. Do ulic by se měly vydat 23. května. Podle organizace je cílem zobrazit islám v pozitivním směru a doufají, že povzbudí muslimy k humanitární práci a pomoci v Sýrii.

"Tato kampaň může být nazývána změnou klimatu, protože chceme změnit negativní ovzduší kolem mezinárodní pomoci a muslimské komunity v této zemi," uvedl Imran Madden, šéf organizace a doufá, že to pomůže vybrat dary na pomoc lidem v Sýrii.

Na sociálních sítích však lidé vyjadřují spíše nespokojenost. Mnozí se ptají, proč nápis alespoň není v angličtině, jiní se domnívají, že podobná akce integraci nepomůže.

Témata:  Islám Velká Británie Autobusy

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy