Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Kyjevě vybuchla nastražená bomba, zabila plukovníka ukrajinské rozvědky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: 0629.com.ua

Kyjev - Velitel speciálních sil ukrajinské vojenské rozvědky byl dnes ráno v Kyjevě zabit při výbuchu bomby nastražené ve služebním voze mercedes. Atentát se podle ministerstvo vnitra vyšetřuje jako teroristický čin.

Ministerstvo, ani policie neuvedly další podrobnosti o atentátu, ani o tom, kdo mohl stát v pozadí. Server Cenzor.net napsal, že Maksym Šapoval velel jednotce, která bojovala "při obraně Ukrajiny před ruskou agresí" v Donbasu.

"Je zjevné, že na místě explodovalo výbušné zařízení," uvedl mluvčí ministerstva vnitra s tím, že na místě činu sbírají stopy kriminalisté.

Při výbuchu byl podle mluvčího lehce zraněn kolemjdoucí muž ve vysokém věku, kterého odvezla sanitka k ošetření. Zraněný se nenachází v ohrožení života, je ale možné, že utrpěl duševní otřes. Lékaři podle mluvčí kyjevské policie rovněž ošetřili mladou ženu, které střepiny po výbuchu poranily nohy.

Konflikt v Donbasu si dosud vyžádal na 10.000 mrtvých, avšak bombové útoky v zázemí jsou poměrně řídké.

Témata:  Ukrajinská krize Ukrajina bombové útoky

Aktuálně se děje

16. května 2024 9:38

Putin a další světoví lídři odsoudili útok na Fica

Ruský prezident Vladimir Putin poslal slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové telegram v souvislosti s atentátem na premiéra Roberta Fica. Kreml útok na předsedu vlády odsoudil jako naprosto nepřijatelný, uvedla agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy