Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

To je ale nemehlo: Sebevražedný atentátník omylem zabil kamarády z IS

Islámský stát (ISIS)
Islámský stát (ISIS)
Foto: Reprofoto YouTube

Anbar – Čas od času se na internetu objeví zpráva o nešikovných islamistech, kteří ve snaze dosáhnout mučednické smrti zabijí nejen sebe, ale i další džihádisty. To je případ také teroristy Islámského státu, který omylem zabil skupinu svých „bratří“.

Sebevražedný atentátník Islámského státu podle serveru Iraqi News v provincii Anbar loučil se svými kamarády, kteří mu přáli hodně štěstí při naplánovaném útoku v Iráku. V tu chvíli ale výbušnina na jeho pásu explodovala a zabila 12 bojovníků a další zranila.

Informaci přinesl jeden z vysoce postavených iráckých policejních úředníků. Policejní šéf regionu Dyliala Jassem al-Saadi ve svém prohlášení uvedl, že 12 radikálů zemřelo v regionu Mekheisa nedaleko Bagdádu.

K výbuchu došlo při akci, které IS říká "krvavá párty". Jde o poslední rozloučení bojovníka, který se chystá provést sebevražedný útok. Setkání se údajně účastnilo několik vysoce postavených členů IS, kteří také zemřeli. 

Tato zpráva přichází ve chvíli, kdy vrcholí bitva o Mosul. Irácký generál Abdal Ghaní Asadí, který velí zvláštním jednotkám působícím v oblasti, včera oznámil, že bitva o město skončí za několik málo dní. Oblast pod kontrolou IS v Mosulu, který je jeho baštou v Iráku, už podle irácké armády nepřesahuje dva čtvereční kilometry.

Témata:  Islámský stát sebevražedný atentát EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy