Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fotbalista Messi za mříže nepůjde, za daňové úniky zaplatí pokutu

Lionel Messi
Lionel Messi
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Madrid - Soud ve Španělsku dnes rozhodl, že Lionel Messi za daňové úniky zaplatí čtvrt milionu eur (zhruba 6,57 milionu korun). Pokuta byla argentinskému fotbalistovi vyměřena místo 21 měsíců ve vězení.

Fotbalista byl spolu s otcem Jorgem odsouzen za daňové podvody vloni v červenci. Už tehdy bylo jasné, že lídr Barcelony za mříže nepůjde. Podle španělských zákonů si totiž mohou odsouzení za nenásilné trestné činy s dosud čistým rejstříkem odpykat tresty kratší než dva roky na podmínku na svobodě.

Messi už tehdy také dostal pokutu dva miliony eur (54 milionů korun). S odvoláním proti rozsudku letos v květnu neuspěl, s návrhem na změnu trestu nicméně státní zástupce souhlasil.

Dnes jej soud potvrdil a změnil i trest odnětí svobody pro Messiho otce. Ten místo 15 měsíců ve vězení zaplatí pokutu 180.000 eur (4,7 milionu korun).

Messi neodvedl v letech 2007 až 2009 španělským úřadům na daních více než čtyři miliony eur z příjmů z osobnostních práv.

Témata:  Lionel Messi Španělsko krácení daní

Aktuálně se děje

3. května 2024 14:39

TOP 09 bude hledat jiného ministra pro vědu. Tuleja se vzdal nominace

Kandidát na ministra pro vědu, výzkum a inovace Pavel Tuleja (TOP 09) se v pátek rozhodl vzdát nominace do funkce. Ve vládě měl nahradit poslankyni Helenu Langšádlovou, jejíž demisi již přijal prezident Petr Pavel.  

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy