Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Španělsku zemřel při vystoupení akrobat

Španělsko, Madrid
Španělsko, Madrid
Foto: Pixabay

Madrid - Na hudebním festivalu v Madridu zemřel v pátek pozdě večer akrobat, který během vystoupení spadl z výšky téměř 30 metrů.

Informoval o tom dnes španělský deník El País. Třídenní festival Mad Cool, který končí dnes, po neštěstí nebyl přerušen, za což si dnes organizátoři vysloužili kritiku na sociálních sítích.

Dvaačtyřicetiletý tanečník a choreograf Pedro Monroy spadl z výšky 28 metrů při svém akrobatickém vystoupení mezi hudebními produkcemi, které bylo přenášeno na obří obrazovku. Když kolem 22:45 dopadl na zem, část lidí vykřikla. Někteří ale zůstali oněmělí v úžasu a domnívali se, že jde o součást vystoupení. Během 40 sekund byli u akrobata záchranáři, kteří se ho dlouho snažili oživit.

Asi hodinu a čtvrt po neštěstí hudební produkce pokračovala, když s půlhodinovým zpožděním vystoupila americká punková kapela Green Day. Její členové dali v noci na své internetové stránky soustrastný vzkaz akrobatově rodině.

"Když jsme opustili scénu na festivalu Mad Cool, dozvěděli jsme se smutnou zprávu. Statečný artista Pedro přišel o život při tragické nehodě. Upřímnou soustrast jeho rodině a přátelům," napsali Green Day krátce po třetí hodině ránní.

Témata:  Španělsko akrobacie festivaly

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy