Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Thajsku zadrželi Čecha hledaného Interpolem, údajně se dopustil milionového podvodu

Bangkok
Bangkok
Foto: Pixabay

Bangkok - Na jihu Thajska byl v pátek zatčen český občan (42) hledaný Interpolem pro podezření z několikamilionového podvodu. V zemi se ukrýval tři roky.

List Bangkok Post napsal, že jde o Radka Juříčka ze Vsetína. Zadržen byl na letišti Koch Samui v provincii Suráttchání, kam přicestoval po vnitrozemském letu. Juříčka převzal thajský imigrační úřad a bude předán Interpolu.

Je hledán proto, že se v Česku spolu se dvěma spolupachateli v roce 1999 údajně dopustil falšování dokumentů, čímž měl způsobit nejmenované společnosti škodu ve výši zhruba 40 milionů korun.

Na Juříčka upozornilo přistěhovaleckou policii provincie Suráttchání české velvyslanectví v Bangkoku. Muž přijel do Thajska v únoru 2014 a dostal roční povolení k pobytu, které pravidelně obnovoval. Tvrdil, že se živí jako učitel jazyků v soukromém vzdělávacím ústavu.

Témata:  Češi Thajsko podvod Interpol

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy