Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z Polska do Německa: Prince Williama s rodinou přijala Merkelová

Princ William
Princ William
Foto: www.prince-william.org

Berlín - Po dvou dnech v Polsku zahájil dnes britský korunní prince William třídenní pobyt v Německu. Kromě hlavního města si s Kate a svými dětmi prohlédne také Heidelberg a Hamburk.

Dnes má William s manželkou, synem Georgem, který v sobotu oslaví čtvrté narozeniny, a dvouletou dcerou Charlotte na programu prohlídku metropole včetně Braniborské brány a nedalekého památníku holokaustu.

Vévoda z Cambridge s chotí se dnes už setkal s kancléřkou Angelou Merkelovou, večer ho přijme také prezident Frank-Walter Steinmeier. Na programu je i setkání s dobrovolníky, kteří pomáhají dětem žijícím na ulici či lidem trpícím depresí.

Ve čtvrtek zavítá vnuk britské královny Alžběty II. s rodinou do univerzitního města Heidelbergu, kde je čeká mimo jiné návštěva institutu pro výzkum rakoviny. V pátek svou třídenní cestu po Německu zakončí v Hamburku, kde si prohlédnou nově otevřenou Labskou filharmonii.

Témata:  princ William Vévodkyně Kate Německo

Aktuálně se děje

20. května 2024 21:54

Litva: Ukrajina by měla mít více svobody při útocích na cíle v Rusku

Západní spojenci Ukrajiny by měli zrušit omezení na použití zbraní dodaných na Ukrajinu a dopřát Kyjevu více svobody při útocích na cíle v Rusku. V pondělí to během rozhovoru prohlásil litevský ministr zahraničí Gabrielius Landsbergis, informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy