Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vlaky v Maďarsku stojí, ve všech mezinárodních má být bomba

Vlaky, ilustrační fotografie
Vlaky, ilustrační fotografie
Foto: České dráhy

Budapešť - Maďarské policii dnes ráno zavolal anonym, který tvrdil, že do všech mezinárodních vlaků umístil výbušniny. Státní železnice zastavily osmnáct vlaků, ze kterých evakuovali cestující.

Policie následně zahájila prohledávání vagónů i zavazadel cestujících.  Podle agentury APA byl zákaz jízdy mezinárodních vlaků na maďarském území krátce před 13:00 odvolán.

Maďarské státní železnice MAV na svých stránkách uvedly, že policie bude prohledávat až do dnešní půlnoci všechny mezinárodní vlaky, které vjedou na maďarské území. Je podle ní proto třeba počítat se zpožděním.

České dráhy informovaly, že mezinárodní rychlík Danubius, který vyjel kolem půl desáté SELČ z Budapešti do Prahy, bude mít při vstupu na české území zpoždění 140 až 150 minut.

Témata:  vlaky Maďarsko bomby

Aktuálně se děje

19. května 2024 15:19

Rusové po útoku ukrajinských dronů zastavili provoz ropné rafinerie

Rusové museli v neděli po masivním dronovém útoku pozastavit provoz ropné rafinérie ve Slavjansku v Krasnodarské oblasti na jihu země. Obě strany konfliktu v noci podnikly vzdušné údery proti nepříteli. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Benjamin Netanjahu

Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě, zní z Izraele

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.