Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Požáry v okolí Splitu a v Černé Hoře jsou pod kontrolou

požár
požár
Foto: Pixabay

Záhřeb/Podgorica - Požáry na jadranském pobřeží Chorvatska a Černé Hory mají už hasiči pod kontrolou. Oblast kolem Splitu je mimo ohrožení, nesužuje ji ani dým ze spálenišť a vzduch se pročistil.

Chorvatský Jutarnji list informoval, že dnes už Split opustily všechny hasičské jednotky. "Téměř 800 hasičů z celého Chorvatska pomáhalo při hašení strašného požáru, který pustošil okolí obcí Srinjina, Žrnovnica, Tugare a Strožanac a který sežehnul kolem 4500 hektarů porostu," napsal v této souvislosti na svém webu Chorvatský hasičský sbor (HVZ).

Podle deníku Večernji list se hasiči nyní soustředí na oblast u hranic s Černou Horou, kam se ve středu večer rozšířily plameny ze sousední země z požáru u města Herceg Novi. Kromě hasičských sil na zemi jsou tam do boje nasazená i hasící letadla.

Zklidnění situace hlásí také hasiči na černohorském poloostrově Luštica. Oheň se tam podařilo dostat pod kontrolu i díky pomoci ukrajinského hasícího letounu a dvěma hasícím vrtulníkům vyslaným z Bulharska a Švýcarska. Server listu Vijesti ale informoval, že na některých místech v oblasti Tivatu se oheň opět rozhořel.

Témata:  požáry v Chorvatsku Chorvatsko dovolená požáry

Aktuálně se děje

2. května 2024 18:32

Gigant Gazprom vykázal za rok 2023 čistou ztrátu 629 miliard rublů

Ruský plynárenský gigant Gazprom skončil za loňský rok ve ztrátě ve výši 629 miliard rublů (tj. cca 160,1 miliardy korun). Přitom ještě v roce 2022 vykázal čistý zisk 1,2 bilionu rublů (cca 305,4 miliardy korun). Uvedl to server Kommersant.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy