Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exšéf Trumpovy kampaně Manafort poskytne Senátu vyžádané dokumenty

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Paul Manafort, někdejší šéf kampaně Donalda Trumpa, začal justičnímu výboru Senátu USA předávat vyžádané dokumenty k ruské roli během loňských prezidentských voleb.

Dnes o tom informovala agentura Reuters s tím, že s výborem nyní Manafort jedná o podmínkách svého výslechu.

Zatím není jasné, kdy a jakým způsobem bude bývalý šéf kampaně v justičním výboru Senátu vypovídat, záležitost nyní řeší Manafortovi právní zástupci. Výbor v nyní již zrušené obsílce původně trval na veřejném jednání.

Manafort se v úterý sešel s představiteli senátního výboru pro tajné služby. Manafortův mluvčí uvedl, že tématem jednání byla loňská schůzka Trumpova syna Donalda mladšího s ruskou právničkou Nataljou Veselnickou. Ta podle Trumpa mladšího slíbila kampani kompromitující informace o demokratické rivalce jeho otce Hillary Clintonové, nakonec prý ale hovořila jen o amerických adopcích ruských dětí.

Deník The New York Times s odvoláním na své zdroje napsal, že Manafort senátnímu výboru pro tajné služby poskytl poznámky, které si učinil při setkání s Veselnickou.

Vliv Ruska na americké prezidentské volby objasňují celkem čtyři kongresové výbory a také ministerstvem spravedlnosti jmenovaný zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller.

Témata:  Donald Trump USA Paul Manafort

Aktuálně se děje

30. května 2024 17:53

Pavel vyznamenal Stoltenberga. Generální tajemník dostal Řád TGM

Prezident Petr Pavel ve čtvrtek odpoledne udělil Řád Tomáše Garrigua Masaryka III. třídy generálnímu tajemníkovi NATO Jensi Stoltenbergovi. Ocenil ho především za desetileté působení v čele Severoatlantické aliance.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy