Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpův tým byl příliš dysfunkční a neorganizovaný na spolupráci s Ruskem, tvrdí Kushner

Donald Trump
Donald Trump
Foto: The White House

Washington - Tým kolem Donalda Trumpa před loňskými prezidentskými volbami byl příliš dysfunkční a neorganizovaný na to, aby mohl spolupracovat se zahraniční vládou.

Řekl to v pondělí podle agentury AP zeť šéfa Bílého domu Jared Kushner stážistům v Kongresu na dotaz ohledně vyšetřování možné tajné spolupráce Trumpova volebního týmu s Rusy a zasahování Ruska do předvolební kampaně.

O zmíněných poznámkách Kushnera, který je jedním z prezidentových poradců, informoval server ForeignPolicy.com. "Oni si myslí, že jsme tajně spolupracovali, ale nedokázali jsme se domluvit ani se svými lokálními kancelářemi," řekl podle serveru Kushner v poznámkách, které nebyly určeny ke zveřejnění.

Nejmenovaný poradce demokratických kongresmanů podle AP potvrdil správnost citace tohoto i dalších Kushnerových výroků. Trumpův zeď prý mimo jiné dále řekl, že nepomýšlel na kariéru ve vládě a politice po vítězství Trumpa v souboji o Bílý dům. Proto si také nezaznamenával kontakty se zahraničními představiteli.

Kushner byl v pondělí pozván na setkání se stážisty v Kongresu a odpovídal na jejich otázky.

Témata:  Donald Trump Jared Kushner Rusko USA

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy